✅ De man en het hout - Lars Mytting (15-Sep) - Boek Downloaden op e-reader

De man en het hout
Boektitel : De man en het hout
ISBN: 9789025446123
Totaal Pagina's : 238 pagina's
Jaar : 15-Sep
Categorie : Boeken, Houtsnijwerk & Boetseren, Houtsnijwerk & Boetseren
Uitgever : Atlas Contact
Taal: Nederlands

Knap hoe iemand over een ogenschijnlijk non-onderwerp als hout voor de kachel zon interessant boek kan schrijven. Eigenlijk dacht ik dat ik alles wist van het stoken op hout maar dit boek geeft in 227 bladzijden zoveel extra informatie dat je kennis over het stoken op hout zich alleen maar kan verbreden en verdiepen. In een aantal hoofdstukken beschrijft de Noorse auteur het hele proces: het bos; de kou; het gereedschap; het hakblok; de houtstapel; het drogen van het hout de kachel zelf en het vuur. Mytting heeft geen half werk geleverd. Hij heeft veel tijd in voorbereiding en onderzoek genvesteerd. En niet alleen dat hij beschikt over het talent om een en ander op een levendige en boeiende wijze onder woorden te brengen.

Prachtig informatief boek. Goed om te lezen leuk om door te bladeren.

Een intrigerend boek voor mannen die alles willen weten over houthakken en vuur maken. Voor iedereen met een liefde voor hout stoken kappen zagen en het goed opslaan van brandhout. Bovendien wars van leuke weetjes tips geschiedkundige feiten en onderzoeken over het stoken van hout. Het mooie vind ik ook dat iets 'simpels' als houtstoken nog steeds iets is van alledag. Het lezen van het boek en de populariteit van het boek maakt duidelijk hoe diep geworteld het stoken bij veel mensen zit!

De man en het hout is een onontbeerlijke en praktische handleiding voor alles wat te maken heeft met het kappen hakken stapelen en het in de fik steken van alle soorten hout. Recensie van NRC Handelsblad "Een schitterend filosofisch relaas over hoe mannen echt man worden met een hakbijl als gereedschap. Zoals poolhelden hun mannelijkheid aansprekend in de mythische wereld van de witte hel zo doen houthakkende mannen dat in contact met een scherpgeslepen bijl en een gierende kettingzaag." Wanneer moet je de boom omhakken om het beste brandhout te krijgen? Hoe houd je een kampvuur eindeloos aan de gang? Wat valt er uit de houtstapel af te leiden over het karakter van de stapelaar? Op deze en nog veel meer vragen geeft dit boek een antwoord. Toon meer

Recomended Book: