πŸ“š Boek der spiegels - Eugen O. Chirovici (januari 2017) - Boek Downloaden op e-reader

Boek der spiegels
Boektitel : Boek der spiegels
ISBN: 9789400507333
Totaal Pagina's : 320 pagina's
Jaar : januari 2017
Categorie : Literatuur & Romans, Thrillers & Spanning,
Uitgever : Eugen O. Chirovici
Taal: Nederlands

In het boek volgen we in eerste instantie Peter Katz een literair agent die belast wordt met het gedeeltelijke manuscript. Hij is zo gefascineerd door het manuscript dat hij vastbesloten is hem op te lossen. Volgens hem ligt het antwoord daar. We volgen hem in zijn zoektocht gevolgd door de zoektochten van mensen die hem helpen. Hierdoor wordt het verhaal van meerdere kanten belicht en vormt het een geheel. Gedurende het verhaal weet Chrivici de lezer geboeid te houden door steeds kleine delen prijs te geven. Je moet verder lezen om zelf tot de kern van het mysterie te komen. De aandacht wordt prima vastgehouden door de afwisseling in personages met ieder hun eigen prioriteiten. Je denkt de goede weg te bewandelen maar plaats Chrivici ineens een zijpad op de weg die je weer compleet laat verdwalen. Niets is wat het lijkt. Het boek deed mij enigszins denken aan de boeken van Dan Brown. Net zo mysterieus en aanhankelijk als dit boek. Maar wie is er nou verantwoordelijk voor de dood van Joseph Wieder? Boek der spiegels is een verslavende thriller maar wel een die zich richt op de normale mens waardoor het een punt van herkenning heeft voor de lezer.

Ik las dit boek in n ruk uit. Een heel spannend whodunnit maar in tegenstelling tot de meeste van zijn broertjes in het genre is dit boek wl goed geschreven. Een vlotte schrijfstijl die ook goed vertaald werd. Het verhaal werd in de andere reviews al wat verteld daar heb ik weinig aan toe te voegen. Zoek je een goed ontspannend boek dan heb je het net gevonden !

In het 'Boek der spiegels' wordt zoals het in een raamvertelling gebeurt in de drie delen en de epiloog een aantal verhalen samengesmolten tot n verhaal. De drie delen worden geschreven uit het oogpunt van de persoon met diens naam in de titel. Deze persoon kijkt op dat moment in de spiegel; wat verteld wordt is wat hij in de spiegel ziet. Zelf denken deze personen dat ze door een raam naar de waarheid kijken. 'Allemaal hadden ze ernaast gezeten en alleen maar hun eigen obsessies door de ramen gezien waar ze doorheen hadden proberen te kijken terwijl het in wezen aldoor spiegels bleken te zijn.' Op een bewonderenswaardig rustige toon heeft de auteur hiermee een werk afgeleverd dat vanaf de eerste bladzijde boeit. Chirovici laat de lezer genieten van een spannend en nieuwsgierig makend misdaadverhaal. De personages worden duidelijk beschreven en komen tot leven je denkt ze te kennen maar klopt dat wel? De lezer moet het tenslotte doen met hetgeen hij of zij tot dan toe heeft kunnen lezen en dat is de informatie die de hoofdpersoon in dat deel denkt dat de waarheid is. Een sterke originele en spannende roman van hoog psychologisch gehalte boeiend tot de laatste letter. 'Boek der spiegels' levert stof tot nadenken. Dit was voor mij een prettige kennismaking met het werk van auteur E.O. Chirovici; ik heb het boek graag gelezen.

Het boek dat in enkele uren de wereld veroverde Op een nacht in 1987 werd de vooraanstaande hoogleraar Joseph Wieder op brute wijze vermoord. De zaak werd nooit opgelost. New York 25 jaar later. Literair agent Peter Katz ontvangt enkele hoofdstukken uit een manuscript met de titel Boek der spiegels. Het zijn de memoires van Richard Flynn over diens tijd op Princeton University. Hierin beschrijft hij zijn opmerkelijke verstandhouding met Wieder. Katz is vastbesloten tot op de bodem uit te zoeken wat er in de nacht van de moord is voorgevallen. Hij is ervan overtuigd dat het antwoord zal staan in het ontbrekende deel van Flynns memoires. Richard Flynn is echter ongeneeslijk ziek en de rest van het manuscript blijkt onvindbaar. Katz raakt geobsedeerd door de zaak. Maar hoe dieper hij in de materie duikt hoe verder hij verwijderd lijkt van de oplossing. Lees hier de recensie over Boek der spiegels van Sigried. Razend spannend. Matthijs van Nieuwkerk Een intelligent en spannend boek. Trouw Dit boek gaat als een komeet. De Telegraaf Toon meer

Best Book: