πŸ‘ De liefde niet - Margriet van der Linden (oktober 2015) - Boek Downloaden op kobo

De liefde niet
Boektitel : De liefde niet
ISBN: Nee
Totaal Pagina's : 392 pagina's
Jaar : oktober 2015
Categorie : Literatuur & Romans, Literaire romans, Literaire romans
Uitgever : Querido
Taal: Nederlands

Een kenmerk van een bekentenisroman is de aanwezigheid van autobiografische elementen. Daar voldoet dit boek prima aan. Met een loeiende wind buiten hagelbuien die tegen de ramen slaan de verwarming een graadje hoger is dit een prima boek voor de vrije zaterdagmiddag binnenshuis zoals vandaag. De beklemmende bekrompen sfeer van het ouderl. huis in de polder worden goed weergegeven het gevoelige ietwat pinnige meisje de hoofdpersoon als studente later nog steeds gevangen in de hersenspoeling van haar jeugd wordt goed weergegeven. En de sfeer van de Alblasserwaard is hier in Rotterdam wel bekend....! en ook genoemde middelb. school in R'dam. De schrijfstijl valt enigszins op door de ietwat afstandelijke manier van schrijven die uitstekend werkt omdat daardoor alles wat juist niet gezegd wordt het emotionele en innerlijke duidelijk naar voren komt en het gebrek aan vrijheid openheid en natuurlijkheid binnen het gezin pijnlijk duidelijk weergeeft. Schrijfster geeft uitstekend het gedachteleven weer van het meisje dat haar eigen weg probeert te zoeken (sterk en eenzaam tegelijk)en dit wordt op een natuurlijke manier weergegeven. Herkenning van mijn eigen studentenleven de zoektocht het leren hanteren der dingen enige zelfstan-digheid en zelfkennis enz. Dat men dit anders ziet in andere reviews is cht een kwestie van perceptie. Boek ademt spruitjeslucht uit maar dat is juist inherent aan de inhoud. Een inhoud die al gedeeltelijk bekend was omdat M in interviews en op t.v.(de wandeling) al in dezelfde bewoordingen hetzelfde verteld had.

Echt een heel fijn boek! Dit boek van Margriet van der Linden leest lekker weg geeft stof tot nadenken en geeft een mooi beeld van de bevindelijk gereformeerde (behoudende) christelijke gezindte. Interessant om te lezen.

Geschreven bij De liefde niet

Hoe weet je dat een man de man is met wie je gaat trouwen? Het is een logische opeenvolging van gebeurtenissen. Je ontmoet elkaar in de kerk. Dezelfde! Je krijgt verkering. Je gaat je verloven. Je trouwt. Kinderen. Nog meer kinderen. Drie vriendinnen volgen een opleiding aan de Evangelische School voor Journalistiek. In hun studentenhuis wordt gerookt gedronken en oeverloos geouwehoerd en toch is de sfeer er anders dan in andere studentenhuizen. Ze bidden samen. Ze praten over de toekomst die hun ouders voor hen hebben bedacht. Het is 1989. Er hangt onweer in de lucht. Een van de vriendinnen maakt zich los van het geloof en besluit haar eigen weg te volgen. De breuk met haar verleden is pijnlijk maar definitief.

Best Book: