✅ Hoe kon dit gebeuren? - Yelle Tieleman (19-Apr) - Boek Downloaden op e-reader

Hoe kon dit gebeuren?
Boektitel : Hoe kon dit gebeuren?
ISBN: Nee
Totaal Pagina's : 192 pagina's
Jaar : 19-Apr
Categorie : Boeken, Seksueel misbruik & Intimidatie, True crime
Uitgever : HarperCollins
Taal: Nederlands

Aangrijpend en interessant ookal is het pijnlijk om zoiets interessant te vinden. Yelle duikt in de materie en het is heel boeiend om te lezen over Michael P. en hoe Nederland om zou moeten gaan met tbs.

Qua inhoud verdient het boek absoluut vijf sterren. Het is uitstekend geschreven. Net als de nieuwsberichten over de afschuwelijke moord op Anne Faber grijpt het je bij de keel. Dit boek moest geschreven worden en Yelle Tieleman heeft dat gedaan. De reden dat ik een ster minder geef is dat het boek slordig is geredigeerd. Het maakt de indruk alsof het na het schrijven meteen is gedrukt zonder het nog een keer goed door te lezen. Hier en daar zijn er typefouten blijven staan zoals twee keer hetzelfde woord of zinsdeel achter elkaar. Enkele alineas kom je op meerdere plaatsen tegen. Verplaatst en vergeten weg te halen van de oorspronkelijke plek? En in de laatste zin op pag. 147 staat het eisen van tbs terwijl uit de rest van de alinea overduidelijk blijkt dat hier gevangenisstraf wordt bedoeld. Allemaal zaken die een goede redacteur opmerkt en aanpast. Zulke fouten leiden af van het lezen. Deze eerste uitgave was waarschijnlijk haastwerk. Voor een volgende druk zou ik adviseren het boek alsnog zorgvuldig te laten redigeren. De inhoud verdient dat absoluut. Wie zich minder laat afleiden door fouten dan ik kan ook deze uitgave prima lezen. Compliment voor Yelle Tieleman. Het zal emotioneel niet makkelijk zijn geweest zo dichtbij dit onvoorstelbaar trieste verhaal te komen.

Naar aanleiding van het interview bij M dit boek gekocht en aan een stuk doorgelezen. Wat een heftig onderwerp maar wat goed in beeld gebracht wat er mis gaat in het straf en tbs systeem. Laten we hopen dat hiervan geleerd wordt en zoiets verschrikkelijks nooit meer gebeurt.

Op vrijdagavond 29 september 2017 gaat de 25-jarige Anne Faber een rondje fietsen in de omgeving van Utrecht. De selfie die ze aan haar vriend stuurt blijkt haar laatste teken van leven. Na haar vermissing ontstaat een zoekactie die heel Nederland bezighoudt. Dertien dagen later wordt haar lichaam op aanwijzing van verdachte Michael P. gevonden. Hij bekent Anne te hebben verkracht en vermoord. Wie is Michael P.? Wat ging er mis in de forensisch psychiatrische kliniek in Den Dolder en wat zegt dat over dit soort klinieken? Hoe moet Nederland omgaan met tbs-weigeraars? En de belangrijkste vraag: hoe kon dit gebeuren?

Best Seller: