✅ Mr. Hiddema in de politiek - Stan de Jong (18-Nov) - Boek Downloaden op kobo

Mr. Hiddema in de politiek
Boektitel : Mr. Hiddema in de politiek
ISBN: Nee
Totaal Pagina's : 232 pagina's
Jaar : 18-Nov
Categorie : Politieke leiders & Leiderschap, Politieke wetenschap & Theorie, Politiek
Uitgever : Prometheus
Taal: Nederlands

Geschreven bij Mr. Hiddema in de politiek

Zr goed geschreven (hoe kan het ook anders) realistisch en geen speld tussen te krijgen. Middels prachtige zinnen maar in zeer duidelijke taal geeft hij (Hiddema) onomwonden de (wan) toestanden weer van de hedendaagse politiek. Zr de moeite waard om te lezen vooral voor degenen die zich tot nu toe achter de vooroordelen (en zelfs veroordelingen) hebben geschaard van de huichelachtige (vooral linkse) groeperingen in zowel regerings- alsook oppositiepartijen die met de behulpzame media een onjuist beeld schetsen van rechts georinteerde partijen.

Waarom een boek lezen over iemand waar je politiek gezien mijlen ver van afstaat? Sterker nog: waar je het eigenlijk op erg veel fronten hardgrondig mee oneens bent. De reden is eenvoudig. Ik heb ook het eerste boek over Theo Hiddema gelezen: MR. Hiddema strafpleiter dandy en dwarsligger. Een boek geschreven door journalist en schrijver Stan de Jong. Van De Jong had ik al vele artikelen gelezen in HP en later HP/De Tijd. Artikelen die je op een heldere manier lieten kennismaken met allerlei uiteenlopende en nieuwe aspecten van onze samenleving en met nieuwe fenomenen. Het eerste boek van MR. Hiddema was mijn kennismaking met Hiddema als fenomeen. Een kleurrijk en kundig strafpleiter die met vakkennis en eruditie in de rechtszaal verschijnt om zijn pleidooi te houden. Stan de Jong geeft in dat boek een meesterlijk portret van MR. Hiddema. Intussen is Hiddema de politiek ingegaan. Voor het Forum voor Democratie (FVD) zit hij nu in de Tweede Kamer. Reden om een tweede boek over Hiddema te schrijven. MR. Hiddema in de politiek. Hiddema heeft de advocatuur voor een belangrijk deel vaarwel gezegd en noemt zichzelf nu hobbyadvocaat. Maar is hij dan nu beroepspoliticus? Die vraag vind ik lastig te beantwoorden. Ook na het lezen van het boek. Zeer zeker neemt Hiddema zijn werk als politicus serieus maar de politieke arena waarin hij dagelijks verkeert vindt hij vaak maar poppenkast. Stan de Jong neemt ons mee vanaf het moment dat Thierry Baudet bij hem op de stoep staat en Hiddema vraagt om zich kandidaat te stellen voor de Tweede Kamer. Waar De Jong meer dan in slaagt is om Hiddema die in die periode net een droevige tijd doormaakt een emotioneel gezicht te geven. Zijn vrouw (Het mooiste advocatenvrouwtje ter wereld) is een paar maanden voor zijn politieke carrire overleden. In Hiddemaiaanse taal worden we in het boek meegenomen in een regelmatig tumultueuse politieke beweging. Hiddema doet openhartig verslag: verbazing (om de politieke en Haagse mores) en verdriet (om zijn overleden vrouw) geven een meesterlijk beeld van de mens Hiddema.

Op 28 december 2016 staat Thierry Baudet van Forum voor Democratie (FVD) op de stoep bij Theo Hiddema. Of de kleurrijke strafpleiter zich kandidaat wil stellen voor de Tweede Kamer? Vanaf dat moment belandt de Friese einzelgnger in een bizarre rollercoaster. In Mr. Hiddema in de politiek vertelt Tweede Kamerlid Theo Hiddema openhartig over de verkiezingscampagnes van FVD het werk in de Tweede Kamer zijn dwarse politieke opvattingen zijn ambtsgenoten in het parlement en hoe het er binnenskamers aan toegaat in de partij. Mr. Hiddema in de politiek biedt een unieke inkijk achter de schermen van een van de meest spraakmakende politieke bewegingen van de afgelopen decennia. Mr. Hiddema in de politiek is de opvolger van de biografie Mr. Hiddema. Strafpleiter dandy dwarsligger (2014) van Stan de Jong (Waalre 1963). Over Mr. Hiddema. Strafpleiter dandy dwarsligger: "Het boek is zo knap geschreven dat je mr. Hiddema hoort praten het ene bon mot na het andere.' Marcel van Roosmalen NRC Handelsblad "Vakkundig door Stan de Jong geportretteerd.' Rob Hoogland De Telegraaf "De langverwachte biografie van Theo Hiddema is een must read.' Dagblad De Limburger Toon meer

Best Seller: