✅ Alptraum - Koos van Zomeren (16-Sep) - Boek Downloaden op kobo

Alptraum
Boektitel : Alptraum
ISBN: Nee
Totaal Pagina's : 176 pagina's
Jaar : 16-Sep
Categorie : Boeken, ,
Uitgever : de Arbeiderspers
Taal: Nederlands

Geschreven bij Alptraum

Als je zelf een hond (of misschien zelfs een border terrier) hebt is het een aandoenlijk verhaal waar veel in te herkennen valt. Je weet wel al vanaf het begin dat de hond sterft. Dat overlijden van de hond komt steeds weer terug in het verhaal. Ik heb de andere boeken van Stanley (zo heet de hond) ook gelezen die zijn vrolijker natuurlijk. De mooiste stukjes uit dit boek zijn stukken die worden geciteerd uit de vorige boeken (toen hij nog leefde dus)

Heb dit boek meerdere malen herlezen. Sowieso staan de meeste boeken die Koos van Zomeren geschreven heeft in mijn boekenkast. Uiteraard ook het Rekelboek en de twee Stanleyboekjes. ALPTRAUM grijpt je bij de strot. En verder vind ik dat Koos van Zomeren de P.C. Hooftprijs moet krijgen!

In Alptraum reconstrueert Van Zomeren behoedzaam de gebeurtenissen die leidden tot de dood van borderterrir Stanley. Bijna veertien jaar was deze de vaste sidekick van de schrijver eigenlijk bij alles wat hij deed maar natuurlijk vooral op zijn wandelingen met de voortdurend terugkerende bergwandelingen als hoogtepunten. Er gaat van dit decor altijd dreiging uit wat niet wil zeggen dat die dreiging steeds serieus genomen wordt. 'Als je dan op deze manier je hond verliest is de gedachte moeilijk te vermijden dat er je iets betaald wordt gezet. Net of je het hebt uitgelokt.' Wat aanvankelijk ervaren wordt als een rollercoaster van nachtmerrieachtig opwellende herinneringen stolt langzaam in een vorm: dit boek - een regelrechte opvolger van het veelgelezen en -geprezen Het complete Rekelboek (2002).

Recomended Book: