πŸ‘ Een ongeduldig verlangen - Willem Nijholt (augustus 2016) - Boek Downloaden Gratis

Een ongeduldig verlangen
Boektitel : Een ongeduldig verlangen
ISBN: Nee
Totaal Pagina's : 280 pagina's
Jaar : augustus 2016
Categorie : Boeken, Boeken, Boeken
Uitgever : Querido
Taal: Nederlands

Iedereen kent wel " Indische " mensen in zijn of haar omgeving. Veel is er al geschreven over hun geschiedenis. Dit levensverhaal van Willem Nijholt geeft weliswaar een beklemmend beeld van zijn ervaringen in het Jappenkamp en zijn persoonlijke worsteling om erkenning in het na-oorlogse Nederland maar blijft door zijn prachtige potische stijl zijn humor en de nodige zelfspot een adembenemend boek. Zijn eerdere boek " Met bonzend hart" over hetzelfde onderwerp is ook zeer de moeite waard.

Een prachtig ontroerend boek dat je meeneemt in de beleving van een jongen net na de oorlog die op allerlei gebied zichzelf nog moet uitvinden na jaren met moeder en broer en zusje in het Jappenkamp te hebben verbleven. Mooie zinnen die op onverwacht humoristische wijze de realiteit verwoorden.

Geschreven bij Wat ik nog zeggen wou

Het is januari 1946 als de elfjarige Willem Nijholt met zijn moeder broer en zusje met een van de eerste repatriantenschepen vanuit Indi in het ijzige en besneeuwde Nederland aankomt. Willem geboren op Java en opgegroeid in het paradijselijke Nederlands-Indi maakte er de oorlog mee en zat drie jaar lang in een Japans interneringskamp. In Een ongeduldig verlangen memoreert hij hoe hij langzaam wende aan Nederland en schildert hij met groots taalplezier prachtige portretten van familieleden bij wie hij kwam te wonen in Millingen aan de Rijn. Onbeschroomd vertelt hij over zijn coming-of-agejaren en zijn ontluikende (homo)seksualiteit in het bekrompen Nederland van de jaren vijftig. En terwijl hij aan de oever van de Rijn nog maar ligt te dromen van een toneelcarrire zijn daar steeds die aangrijpende herinneringen aan zijn moeder in het kamp en aan zijn Indische jeugd. Toon meer

Best Seller: