✅ De Man op de Dijk - Elvira Werkman (18-Nov) - ebook Downloaden

De Man op de Dijk
Boektitel : De Man op de Dijk
ISBN: Nee
Totaal Pagina's : 240 pagina's
Jaar : 18-Nov
Categorie : Natuurorganisaties, Vogels, Vogels
Uitgever : Elvira Werkman
Taal: Nederlands

Goed geschreven roman die steeds uitdaagt om weer verder te lezen. Complimenten voor Elvira Werkman die op verrassende wijze over de vele avonturen schrijft die zich afspelen op de akkers van het Oldambt en tot ver over de grenzen van Wit-Rusland tot Engeland en Afrika. Over hoe het allemaal begon over de kansen de problemen de hilarische ontmoetingen met Grauwe Kiekedieven boeren vrijwilligers ambtenaren onderzoekers wetenschappers in binnen- en buitenland. De feiten de uitvindingen de successen en de teleurstellingen. Werkman stelt samen met Ben Koks akkervogelbeschermer van het eerste uur de huidige landbouwcrisis op een heel originele en eigentijdse wijze aan de orde. Verplichte kost voor natuurliefhebbers.

Wat een prachtig boek. Meeslepend avontuurlijk ontroerend verbindend... Het gaat over mensen over natuur over vogels. Aan het woord komen onder andere boeren vogelonderzoekers nestbeschermers en vrijwilligers. Ook volg je kiekendieven op hun reizen naar Afrika en ontdek je hoe ze individuele keuzes maken. Het verhaal is zo geschreven dat je niet meer wilt stoppen met lezen. Leest als een roman.

Koopkrachtverbetering economische groei 5x per jaar vliegen consumeren vervuilen... dit boek gaat over mensen die het tegenovergestelde doen: ze helpen roofvogels overleven ze redden de natuur.

Bijna waren we hem kwijt in ons land: de grauwe kiekendief een van de sierlijkste roofvogels ter wereld. Tot halverwege de vorige eeuw was het onze meest algemene roofvogel maar in 1990 was hij nagenoeg verdwenen. Totdat iemand een nest ontdekte in een Groningse akker. Die ene vondst ontketende een beweging waar de Werkgroep Grauwe Kiekendief uit ontstond en wat leidde tot een internationaal netwerk aan samenwerking bescherming en onderzoek. En de grauwe kiekendief broedt nog altijd in ons land. Wat is het geheim achter dit succes? Wie zijn deze bevlogen 'vogelredders' en wat weten we nu van de grauwe kiekendief? Dit boek vertelt het hele verhaal.

Best Seller: